Minitaartjes / tartelettes met spinazie, feta en pijnboompitten

Wie zegt er nu nee tegen zo'n schattig klein en bovenal lékker taartje? Gecombineerd met een slaatje of wat groenten uit de oven kunnen ze gerust bij het avondmaal geserveerd worden? Uiteraard kan je ze ook als tussendoortje eten, warm of koud.


Dit heb je nodig:
(voor 4 taartjes)

1 rol bladerdeeg (of kruimeldeeg)
200 g verse spinazie
200 ml room
200 ml melk
3 eieren
1 eetlepel bloem
4 takjes verse dille
peper en zout
150 g feta
een handjevol pijnboompitten

EXTRA: 4 ronde ovenschaaltjes van ongeveer 10 cm diameter

Verwarm de oven voor op 200°C.

Rol het bladerdeeg uit en knip het samen met het bijgevoegde bakpapier in vier gelijke stukken. Leg deze in de ovenschaaltjes.

Wil je echt mooie taartjes zonder uitstekende bladerdeegrand, snijd dan rondjes van ongeveer 12 cm uit het deeg en bekleed daar de (ingevette) schaaltjes mee.

Verhit wat olijfolie in een grote pan en laat de spinazie er al roerend in slinken. Kruid met peper en zout en laat afkoelen.

Klop de eieren, de room, de melk en de bloem door elkaar. Hak/knip de dille fijn en voeg deze er aan toe. Kruid met peper en zout.

Schep de spinazie in de taartjes en giet het roommengsel erbij.  Verkruimel tenslotte de feta erover en werk af met de pijnboompitten.


Bak de taartjes in 40 minuten goudbruin in de op 200°C voorverwarmde oven.

Smakelijk!


(recept uit Libelle Lekker)

Reacties

Populaire posts