Mini-cupcakes (met eenvoudig glazuur)

Happy birthday to me, happy birthday toooo meeee!  Jaja, vandaag begin ik aan mijn laatste jaartje als twintiger... en dan viel die dag ook nog eens op een woensdag, zodat ik 'm gezellig thuis kon vieren!
Morgen op 't werk vieren we natuurlijk gewoon verder want dan ga ik mijn collega's verwennen met..... vrolijke cupcakejes!!!


Zien ze er niet leuk uit?

En dan waren ze ook nog eens super simpel te maken... Bij deze verklap ik jullie mijn nr. 1 cupcake-receptje.  Lekkerder dan dit heb ik ze eigenlijk nog nooit gegeten!  En o zo gemakkelijk!!

Wat heb je nodig voor deze lekkernijtjes?
(voor +/- 30 mini-cupcakes of voor 12 grote)

125g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
125g boter (ik gebruik steeds 110g GESMOLTEN ongezouten roomboter + 15g vloeibare bakboter)
125g fijne witte kristalsuiker
1 zakje (8g) vanillesuiker
2 eieren
2 à 3 eetlepels (= 30 à 45 ml) melk

bloemsuiker voor het glazuur
eventueel kleurstof
allerhande decoratie voor op de cupcakes

EXTRA: muffinvorm(en) + papieren vormpjes


Zoals ik al zei is dit een super simpel receptje: je doet gewoon alles samen in een grote kom.  De melk hou je nog even achterwege.  Je mengt (of mixt) alles en tegen het einde voeg je de melk toe.  Kinderspel!





Als alles goed gemengd is, kan je je vormjes al vullen.
Dat vullen doe ik normaal met behulp van 2 kleine lepels, maar nu kwam ik op het idee (waarom kwam ik daar eigenlijk niet eerder op??) om het met mijn "beslagflesje" - of hoe heet zo'n ding - te doen.  Héél handig!!




Zoals je ziet zet ik mijn cakejes niet te dicht bij elkaar... Ik heb het namelijk al eens meegemaakt dat ze allemaal aan elkaar vast zaten toen ik ze uit de oven haalde.......

Na (15 à) 20 minuutjes bakken op 190°C zijn de cakejes lichtbruin en klaar!


Het glazuur maak ik zo simpel als het maar zijn kan: ik vul een kommetje met gezeefde bloemsuiker, doe er een béétje water bij en roer dit goed door elkaar.  Wil je er een kleurtje aan geven dan voeg je er een druppeltje (of 2) kleurstof aan toe.  Klaar!  Met de bolle kant van een lepel verdeel je het glazuur gemakkelijk over de cakejes.  Terwijl het glazuur nog nat is kan je er decoratie op aanbrengen.  Kijk uit: het wordt vrij snel hard dus je werkt eigenlijk nog het best cakeje per cakeje.



Smakelijk!!

Reacties

  1. wauw , dit is echt knap gedaan !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt voor het lekkere receptje. Ik heb het al eens uitgeprobeerd maar de cakejes kwamen omhoog tijdens het bakken. Kan je dit vermijden? Want zo een torentje kan je moeilijker versieren.

    groetjes, Lieve

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je oven de volgende keer iets lager zetten zou kunnen helpen. :)

      Verwijderen
  3. Tof dit ga ik ook proberen
    😁😁😁

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Kan je dit een dag vantevoren maken. Inclusief glazuur en versiering? Of smaakt het dan niet lekker meer?

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts