zondag 29 januari 2012

Dessertje uit de oven met dronken peer en cacao-amandelmengsel

Peer en chocolade, mmm... En daar dan ook nog eens een scheutje rum bij, dubbele mmm... Bovendien is dit dessertje ook helemaal niet moeilijk te maken, dus waar wacht je eigenlijk nog op? ;)


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

2 à 3 rijpe peren
1 eetlepel (donker)bruine suiker
1 eetlepel citroensap
2 à 4 eetlepels rum (witte of bruine)
50 poedersuiker
1 eetlepel cacao
2 eetlepels amandelpoeder
1 eiwit van een groot ei

EXTRA: 4 kleine ovenbestendige schaaltjes

Schil de peren en verwijder de klokhuizen.  Snijd het vruchtvlees dan in (hapklare) blokjes.


Breng de blokjes peer zachtjes aan de kook in een kleine pan en voeg ook de bruine suiker en het citroensap toe.  Roer alles goed door elkaar en laat het 10 minuten garen.  Je kan best af en toe nog eens roeren tussendoor.


Ondertussen meng je in een schaal de poedersuiker met de cacao en het amandelpoeder.  Om klontertjes te voorkomen kan je de eerste twee best eerst even zeven.

Je kan ook de oven al voorverwarmen op 170°C.


Klop nu het eiwit stijf en voeg al kloppend het suiker-cacao-amandelmengsel toe.  Ik deed dit met de keukenmachine, maar je kan natuurlijk ook gewoon de mixer nemen of het eventueel zelfs met de hand doen. (goed voor de armspieren ;))


Verdeel nu de peerblokjes over de vier ovenschaaltjes en giet indien gewenst in elk schaaltje 1/2 tot 1 eetlepel r(h)um.  Ik nam bruine rum, maar witte is uiteraard ook perfect!

(verschil tussen witte & bruine rum (even gegoogled): de kleur ontstaat doordat de rum bijvoorbeeld rijpt op eikenhouten vaten en/of er wordt karamel (gebrande suiker) toegevoegd.)


Verdeel nu nog het cacao-amandelmengsel over de peerblokjes en bak het geheel 20 minuten in de op 170°C voorverwarmde oven.
Mmm...


(receptje uit 'Simply You', magazine van Carrefour)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten