dinsdag 31 januari 2012

Snelle luchtige quiche met feta, rode ui en erwtjes

Bij het woord quiche denk ik aan een vrij 'zwaar' gebak met veel eieren erin verwerkt.  Deze quiche is gemaakt met luchtig bladerdeeg en met weinig eieren. Is het dan wel een échte quiche? Tja, wat maakt het eigenlijk uit? Hij is in ieder geval wél lekker!! Bovendien bevat hij geen vlees of vis en af en toe een vegetarische maaltijd moet wel kunnen, toch?Wij eten deze quiche steeds met een bordje lekkere soep ervoor. Het is namelijk niet al te veel en je wil natuurlijk niet met honger van tafel gaan ;)  Als lunchgerechtje kan je de quiche trouwens ook perfect serveren!

Dit heb je nodig:
(voor 3 à 4 personen)

1 rol bladerdeeg uit de koeling
3 lente-uitjes
1 rode ui
150 ml room
2 eieren
peper en zout
nootmuskaat
3 à 4 eetlepels diepvrieserwten
100g feta

EXTRA: ovenbestendige schaaltjes

Verwarm al meteen de oven voor op 200°C.

Snijd de lente-uitjes in ringen. De 'baard' en de taaie groene stengels verwijder je.  Je houdt dan nog witte en lichtgroene ringen over.


Pel de rode ui en snijd ook deze in ringen.


Rol het bladerdeeg uit en snijd het in 3 à 4 stukken.  Ik sneed het in 2 grote stukken voor mezelf en mijn man en 2 kleine stukken voor de kinderen.
Verdeel dan het deeg over de schalen en prik de bodem en de randen in met een vork.  Dat doe je om te voorkomen dat het deeg helemaal bol komt te staan in de oven.

  
Roer dan de eieren door de room en breng dit mengsel op smaak met peper, zout en een snuifje nootmuskaat.


Verdeel nu de ringen van de lente-uitjes en de erwten over de schaaltjes. Giet het eimengsel erover uit. Brokkel daar de feta overheen. Je kan deze gewoon in je hand nemen en verbrokkelen. Leg tenslotte nog de rode uiringen erop.


Laat de quiches nu 25-30 minuten bakken in de op 200°C voorverwarmde oven. Klaar!


(recept uit het maandblad 'Koken & Genieten')

Geen opmerkingen:

Een reactie posten