Kip met druiven in pesto-rode wijnsaus

Bij deze bereiding proef je nog amper dat je kipfilet aan het eten bent, en dat bedoel ik absoluut in positieve zin!  De saus heeft een heerlijk rijke smaak en de kip is lekker zacht... fantastisch!  Uitproberen!! :)


Je kan dit gerechtje serveren met bijvoorbeeld een stukje ciabatta-brood en een kommetje sla erbij.

Dit heb je nodig:
(voor 2 personen)

1 dubbele kipfilet
1 middelgrote rode ui (of als je dat niet kan vinden een gewone witte ui)
6 eetlepels rode of groene pesto (rode volgens het recept, maar met groene is het ook zéér lekker!)
20 cl rode wijn
1/2 groentenbouillonblokje
scheutje rode porto
20 pitloze blauwe druiven
paprikapoeder
peper en zout

EXTRA: grote pan met deksel

Snijd eerst de kipfilet in blokjes en bak deze in een scheutje olijfolie langs alle kanten aan.  Ze moeten niet doorbakken zijn, maar wel aan alle zijden licht gebruind.  Kruid ze tegen het einde van de baktijd met wat paprikapoeder.


Tijdens het bakken van de kip, kan je de ui pellen en in ringen snijden (let op: verlies de kip niet uit het oog!).  Ik vond dit keer geen rode ui in de supermarkt, dus gebruikte ik maar een witte.


Haal de stukjes kip uit de pan en zet ze even opzij.  Fruit in dezelfde pan de uiringen glazig (zo'n 1 à 2 minuten al roerend laten bakken).  Voeg dan de pesto toe en laat deze ook al roerend een halve minuut mee bakken/koken.


Blus het ui-pesto mengsel met de rode wijn en roer deze er goed door.


Leg dan de kipblokjes terug in de pan en voeg ook een scheutje porto en het 1/2 bouillonblokje toe.
Roer nog even tot het bouillonblokje is opgelost en laat het geheel dan 20 minuten sudderen op een laag vuur met het deksel op de pan.


 Was ondertussen de druiven en halveer ze.  Als de 20 minuten om zijn dan mag je ze toevoegen.  Laat ze nog 10 minuutjes (of iets korter) mee sudderen op een laag vuur.


Breng tenslotte alles op smaak met (eventueel) zout en peper.  Let wel op: het geheel is al redelijk zout dus misschien is het niet nodig om nog extra zout toe te voegen.  Peper mag er zeker wel bij.

SMAKELIJK!!!


Reacties

  1. heb het gisterenavond uit geprobeerd , en kmoet zeggen dat het een simpel maar heel lekker gerechtje is: Thanks EvA

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts