Ensaladilla Rusa / Russische salade ... en toch op en top Spaans!

Ondanks de naam is dit toch een typisch Spaans gerechtje. Ik maakte het als onderdeel van onze tapas-kerstmaaltijd (en meteen ook als hapje met oudjaar!), maar ook als bijgerecht of gewoon als lekker tussendoortje kan je dit zeker eten. Lekker hoor!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

1 blikje tonijn in eigen nat (uitlekgewicht +/- 100 g)
3 eetlepels mayonaise
200 g aardappelen
1 kleine wortel
75 g diepvrieserwten
1 ei
een handjevol olijven (groene of zwarte, naar keuze)
een scheutje olijfolie
peper en zout

Snijd de aardappels in kleine blokjes en stoom of kook ze gaar. Spoel onder koud water en laat goed uitlekken.

Snijd de wortel in heel kleine blokjes en stoom/kook ook deze gaar. Spoel onder koud water en laat goed uitlekken.

Doe de erwten in een bodempje water en breng dit kort aan de kook. Spoel onder koud water en laat goed uitlekken.

Kook het ei in 8 à 10 minuten hard, koel het af onder koud stromend water, pel het en snijd het in kleine blokjes.

Laat de tonijn goed uitlekken en prak met een vork fijn. Doe in een kom en roer de mayonaise erdoor.


Schep het tonijnmengsel, de aardappel, de wortel, de erwten, het ei, een scheut olijfolie en wat peper en zout door elkaar.

Snijd tenslotte de olijven in plakjes en werk de ensaladilla hiermee af. Smakelijk!!


(recept zelf samengesteld uit verschillende recepten en aangepast naar smaak)

Reacties

Populaire posts