Pan con tomate: geroosterd brood met tomaat en knoflook (Spaanse tapa)

Oké, officieel is het een ontbijtgerecht in Spanje. Maar als tapa of tussendoortje doet pan con tomate het zeker ook heel goed. Zowat het simpelste recept dat je maar kan bedenken, mét zowat het lekkerste resultaat dat je je kan inbeelden!

Dit heb je nodig:
(voor zo'n 20-25 broodjes)

1 stokbrood (vers of 1 dag oud)
1 teentje knoflook
2 tomaten
scheutje olijfolie
peper en zout
(verse) kruiden naar keuze voor de afwerking


Snijd het stokbrood in schijfjes en grill deze zo'n 2 minuten aan elke kant bovenaan in de oven. (of eventueel in een grillpan)

Pel de knoflook en snijd het teentje doormidden. Prik een helft op een vork en strijk hiermee over de broodjes zodat ze een lichte knoflooksmaak krijgen.

Snijd de tomaten doormidden en wrijf ze over een rasp tot enkel het velletje over blijft. Dit mag weg.



Kruid de tomatenrasp met wat peper en zout.

Bestrijk de gegrilde broodjes met de tomatenrasp, giet er enkele druppels olijfolie overheen en werk af met kruiden. (peterselie bijvoorbeeld)

Lekkerrrrr!


(recept van op verschillende websites)

Reacties

Populaire posts