Gemakkelijke kaneelrolletjes met marsepeinvulling

Kaneel en marsepein ... say no more! Deze rolletjes zijn heel gemakkelijk en snel te maken en o zo lekker. Zeker eens proberen dus!!


Dit heb je nodig:
(voor een tiental stuks)

1 rol flammkuchendeeg (te vervangen door pizzadeeg als je dat niet vindt)
50 g goede, ongezouten boter
125 g marsepein
50 g donkerbruine suiker
1 theelepel kardemom (optioneel)
1 eetlepel kaneelpoeder

voor de topping:
1 (bio)citroen
50 g roomkaas (type Philadelphia)
100 g witte chocolade
150 ml room met 30% vetgehalte


Verwarm de oven alvast voor op 185°C.

Ontrol het flammkuchen- of pizzadeeg en - indien het rond is - rek de hoeken wat uit zodat je een rechthoek krijgt. Gebruik je pizzadeeg, rol het dan met behulp van een deegroller een beetje meer uit zodat het wat platter wordt.

Smelt de boter in de magnetron of in een kookpotje/pannetje en bestrijk het deeg ermee.

Rasp de marsepein en meng hem met de bruine suiker, de kardemom en de kaneel.
Strooi het mengsel over het deeg, rol het deeg zo strak mogelijk op en snijd het in stukken van 3 cm breed. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 25 minuten in de op 180°C voorverwarmde oven.



Terwijl de rolletjes in de oven staan, maak je de topping. Smelt hiervoor de witte chocolade samen met de room in een pannetje of in de magnetron. Meng het chocolademengsel met de roomkaas en breng op smaak met een scheutje citroensap.

Neem de kaneelrolletjes uit de oven, laat ze een beetje afkoelen en giet/lepel er de topping over.
Ze zijn het lekkerst lauw!


(recept uit Libelle Lekker)

Reacties

Populaire posts