Makkellijke pizza quattro stagioni

Een klassieke quattro stagioni wordt op iedere helft op een andere manier belegd. Waarmee hij wordt belegd is in Italië afhankelijk van het seizoen en de streek. Ingrediënten die vaak gebruikt worden zijn artisjokharten, tonijn, champignons en ham. Die liggen ook op deze pizza, al heb ik wel alle ingrediënten door elkaar gelegd, waardoor het strikt genomen geen echte quattro stagioni is, maar wél heel lekker!!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

1 rol pizzadeeg
425 g rode pastasaus (pot)
1 blikje tonijn natuur
1 bosje lente-ui
100 g champignons
400 g artisjokharten (pot/blik)
75 g gekookte ham in dunne plakken
100 g geraspte kaas
een handjevol gedroogde Italiaanse kruiden of verse oregano


Laat de tonijn uitlekken en schep hem los met een vork.
Snijd de lente-ui in ringen.
Snijd de champignons in dunne plakken.
Laat de artisjokharten uitlekken en snijd ze in stukjes.
Snijd of trek de ham in reepjes.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Bestrijk de pizzabodem met de pastasaus.
Verdeel de tonijn, lente-ui, champignons, artisjokharten en ham over de bodem.
Bestrooi het geheel met de kaas.


Bak de pizza in 30 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
Garneer met de Italiaanse kruiden of oregano.



(recept uit Koken en Genieten, 02/2011)

Reacties

Populaire posts