Griekse ovengroenten met feta / Griekse traybake (VEGGIE)

 'Traybakes' worden steeds populairder. Logisch ook, want wat is er gemakkelijker, gezonder en lekkerder dan een gerecht dat je volledig op een bakplaat (of in een ovenschotel) legt en gewoon een tijdje in de oven stopt? Deze traybake komt hier zeker vaker op tafel! Lekker!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

1 teentje knoflook
5 eetlepels olijfolie
2 theelepels gedroogde oregano
1 citroen
peper en zout
5 trostomaten
1/2 courgette
1 kleine rode ui
500 g voorgekookte aardappelpartjes (uit de koeling)
100 g groene olijven zonder pit
200 g feta


Verwarm de oven alvast voor op 180°C.

Pel de knoflook en hak hem fijn of pers hem.
Meng in een schaaltje de olijfolie met de knoflook en de helft van de oregano (1 theelepel dus).

Rasp de helft van de citroenschil, snijd de citroen in de helft en snijd 1 helft in schijfjes.
De citroenrasp mag bij het olijfolie-mengsel. De schijfjes zet je nog even opzij voor de afwerking.

Breng de kruidenolie tenslotte op smaak met peper en zout.


Verwijder de steeltjes en en snijd de tomaten in vieren. Snijd de 1/2 courgette in blokjes. Pel de rode ui en snijd hem in ringen.

Verdeel de aardappelpartjes, de tomaten, de courgette, de ui en de olijven over een ovenschaal of over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg in het midden een blok feta en verdeel de kruidenolie over het geheel.


Bak het geheel 30 minuten in de op 180°C voorverwarmde oven.

Je kan de traybake nog afwerken met de citroenschijfjes en met de overige oregano. Smakelijk!



(recept van de website Eatertainment)

Reacties

Populaire posts