Onweerstaanbare pindakaaskoekjes

Pindakaas, je bent ervoor of je bent het niet. Bij ons thuis zijn we met twee liefhebbers en twee die er niet zo dol op zijn. Ikzelf eet wel eens graag pindakaas, maar dan wel liefst de 'creamy' versie, die zonder stukjes. Manlief had laatst echter per ongeluk pindakaas met stukjes in huis gehaald. Geen ramp natuurlijk, die lusten onze jongste en ik uiteraard ook. Maar toen ik dit recept tegenkwam besloot ik om onze pindakaas in deze koekjes te verwerken. Wat een lekkere koekjes werden het: zoet en zout tegelijkertijd, krokant en smeuïg tezamen. Absoluut voor herhaling vatbaar ... zelfs onze twee niet-pindakaas-eters waren er dol op!

Dit heb je nodig:
(voor een 12-tal grote koeken)

1 ei
230 g lichtbruine suiker
1/2 theelepel vanille-extract
1 theelepel zeezout + wat extra voor er bovenop
200 g pindakaas (met of zonder stukjes)
optioneel: 1 handjevol geroosterde pinda's, grof gehakt


Verwarm alvast de oven voor op 180°C.

Klop het ei en de suiker met een garde goed door elkaar en roer vervolgens het vanille-extract en 1 theelepel (zee)zout erdoorheen. Laat het mengsel een vijftal minuten rusten.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier een 12-tal schepjes van het deeg op. Ik deed dit met behulp van een ijsschep. Je mag die behoorlijk vol doen, maar zeker niet helemaal want dan worden je koeken wel érg groot. Leg de deeghoopjes ver genoeg van elkaar want ze zetten uit in de oven.

Strooi wat zeezout en desgewenst nog wat gehakte pinda's op de koekjes voor je ze in de oven zet.



Bak de koekjes zo'n 10-13 minuten in de op 180°C voorverwarmde oven.
Laat ze op een rooster volledig afkoelen en bewaar ze goed afgesloten. Je kan ze zo'n 3 dagen bewaren. (als je er in slaagt ze tegen dan niet op te smullen!)

Smakelijk!!



(recept uit magazine 'foodies')

Reacties

Populaire posts