Pitabroodjes met zalm op z'n Aziatisch

Ik ben fan van pitabroodjes. Je kan er zoveel mee en je kan er vooral in een mum van tijd een heerlijk gerechtje mee in elkaar steken, zoals dit recept met vis ... heerlijk! De dip op basis van yoghurt en zoetzure saus viel hier ook erg in de smaak, mmm!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

300 g zalmfilet
peper en zout
3 eetlepels limoensap
25 g sojascheuten (= taugé)
1 little gem (of een klein zakje sla)
5 takjes verse koriander (optioneel)
1 wortel
2 eetlepels geroosterde pinda's (ongezouten)
2 eetlepels sojasaus
4 pitabroodjes
150 ml Griekse yoghurt
2 eetlepels zoetzure saus


Verwarm de oven voor op 180°C

Leg de pitabroodjes op je ovenrooster, maak ze een klein beetje nat en laat ze zo'n 10 minuten bakken in de voorverwarmde oven.

Snijd de little gem/sla in reepjes.
Pluk de korianderblaadjes van de takjes en hak/knip ze fijn.
Schraap de wortel en rasp hem grof.
Hak de pinda's in stukjes.

Meng de sojascheuten met de little gem, de koriander, de wortel, de pinda's, de sojasaus en 2 eetlepels limoensap. Zet even opzij.


Roer de yoghurt en de zoetzure saus door elkaar en kruid met wat zout.

Snijd de zalm in blokjes en kruid met peper en zout. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de zalmblokjes op middelhoog vuur tot ze mooi goudbruin kleuren. (schep ze regelmatig om)
Druppel er 1 eetlepel limoensap over.


Vul de pitabroodjes met het groentenmengsel en de zalmblokjes en werk af met de yoghurtdip. (en eventueel nog wat kruiden)

Lekker!

(recept uit Koken & Genieten, december 2015)

Reacties

Populaire posts