Kokos-chocoladecake

In mijn oude receptenkaft kwam ik dit recept tegen van 2009. Ik maakte deze cake in 2010 voor onze oudste zoon zijn vierde verjaardag en noteerde er toen bij dat het een zéér geslaagd recept was. Diezelfde zoon wordt dit jaar al 17 jaar ... Het werd dus hoog tijd om het recept nog eens boven te halen!


Dit heb je nodig:
(voor zo'n 12 stukken)

100 g melkchocolade
200 g ongezouten boter, op kamertemperatuur
100 g witte suiker
1/2 zakje vanillesuiker (4 g)
snuifje zout
4 eieren
250 bloem
1/2 zakje bakpoeder (8 g)
3 eetlepels melk
40 g geraspte kokos
1/2 eetlepel cacaopoeder

Sorry, geen foto's van de tussenstappen deze keer ... Ik was ondertussen ook nog iets anders aan het maken en tijdens het multitasken foto's maken werd wat veel. ;)

Breek de chocolade in stukken en smelt hem au bain marie of in de magnetron (30-60 seconden verwarmen, roeren, opnieuw verwarmen, ...) Zet even opzij.

Als de boter recht uit de koelkast komt, verwarm ze dan heel kort in de magnetron zodat ze zachter wordt.
Roer vervolgens de boter met de suiker, de vanillesuiker en een snuifje zout tot een crème. Voeg al roerend een voor een de eieren toe.

Meng de bloem met het bakpoeder en roer het mengsel samen met de melk kort door het beslag.

Verwarm alvast de oven voor op 180°C.

Schep ongeveer 1/3 van het beslag in een andere kom en roer daar de kokos door. Roer de gesmolten chocolade en de cacao door de rest van het beslag.

Vet een (rechthoekig) bakblik in met boter en bestuif dit vervolgens met bloem. Schud de overtollige bloem er af.

Schep de helft van het chocoladebeslag in het bakblik. Verdeel het kokosbeslag er overheen in klodders en schep daar de rest van het chocoladebeslag over.

Bak de cake 25 à 35 minuten in de op 180°C voorverwarmde oven.

Laat afkoelen, snijd in stukken en ... smullen maar!

Reacties

Populaire posts