Witte kool puree met rookworst (of cervela), spekjes en oude kaas

Boerenkost ... wat smaakt er beter met dit koude weer?
Dit gerecht warmt je lekker op vanbinnen en smaakt beslist naar meer! Mmm!
De witte kool kan je perfect vervangen door andijvie of nog een andere groente naar keuze uiteraard. Het originele recept is namelijk met andijvie, maar die was even niet te vinden in de winkel. Rookworst is in België niet zomaar overal te koop. Ik verving het door cervela en daar had ik geen spijt van!

Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

1 kg zachtkokende aardappelen
400 g witte kool of andijvie
200 g spekreepjes
1 rookworst of cervela
klontje boter
150 g oude kaas
2 eetlepels graanmosterd
scheutje melk
klontje goede boter
snuifje nootmuskaat
peper en zout


Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in 20 minuten gaar in lichtgezouten water.

Snijd ondertussen de witte kool of andijvie in reepjes. Bak ze 10 minuten al roerend in een beetje boter of olie in een pan. Kruid ze met nootmuskaat, peper en zout.

Giet de aardappelen af en pureer ze met een scheutje melk en een klontje boter. Schep er de gebakken groentenreepjes onder. Breng de puree op smaak met de mosterd.
Zet even opzij met het deksel op de pot zodat het warm blijft.

Bak de spekjes in een pannetje zonder vetstof tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat ze uitlekken op een velletje keukenpapier.

Snijd de rookworst/cervela in plakjes en bak ze krokant in een beetje boter.


Serveer de puree met de worst en rasp er oude kaas over.
Serveer er desgewenst nog wat extra graanmosterd bij.



(recept uit Libelle Lekker)

Reacties

Populaire posts