Paddenstoelentaartjes

Toen mijn kinderen nog klein waren (dit jaar worden ze al 17 en 15!) vonden ze het iedere keer weer fantastisch wanneer ik aankondigde dat we TAART zouden eten als avondeten. Hartige taart uiteraard, maar ook dat vonden ze geweldig! Inmiddels reageren ze iets minder uitbundig, maar aan de pretlichtjes in hun ogen zie ik dat ze nog steeds blij zijn als er een hartige taart of quiche op tafel verschijnt. Niet alleen de kinderen trouwens ... Deze paddenstoelentaartjes maakte ik klaar samen met nog enkele eenvoudige tapas. Het werd een heerlijke maaltijd!


Dit heb je nodig:
(voor 8 kleine taartjes)

250 g gemengde paddenstoelen
2 lente-uitjes
3 eieren
150 g room (vetgehalte 30%)
1 eetlepel verse peterselie
1 eetlepel verse bieslook
1 rol bladerdeeg
peper en zout

EXTRA: muffinbakblik


Snijd de paddenstoelen in kleine stukjes en de lente-uitjes in ringen.

Verhit een scheutje olijfolie in een pan en stoof er de paddenstoelen in aan. Voeg de lente-uitjes toe en wacht tot het vocht allemaal verdampt is. Roer geregeld even om. Breng op smaak met peper en zout en zet even opzij.

Hak of knip de peterselie en bieslook fijn. Klop de eieren met de room en roer de kruiden erdoorheen. Kruid met peper en zout.

Verwarm de oven alvast voor op 180°C.

Steek uit het bladerdeeg 8 rondjes van 10 à 12 cm doorsnede. Je kan hiervoor bijvoorbeeld een glas gebruiken. Vet de muffinbakvorm in en leg de deegrondjes erin.

Schep het champignonmengsel op het deeg en giet er het eiermengsel over.




Bak de taartjes 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven.
De taartjes kan je warm of koud eten.


(recept uit Libelle)

Reacties

Populaire posts